Veldsla met champignons

Veldsla met champignons

Lunch voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
150 g  veldsla 
10  cherrytomaatjes 
1 kleine  ui 
2 eetlepels azijn of kruidenazijn  
1 theelepel mosterd 
3 eetlepel olie of notenolie  
4 takjes fijngeknipte  peterselie 
peper 
zout 
1 bakje  champignons of  kastanjechampignons  
1 eetlepel margarine 
1 teentje  knoflook 
citroensap 
2 eetlepels fijngehakte  cashewnoten 

Bereidingswijze
Verdeel de  sla over 2 borden. Snij de  tomaatjes door midden en leg ze op de  sla. Pel en snipper de  ui. Roer in een kommetje een sausje van de azijn, mosterd, olie,  peterselie,  ui, zout en  peper. Maak de  champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit in een koekenpan de margarine en  pers het teentje  knoflook erboven uit. Doe de plakjes  champignon ook in de pan en bak deze in ongeveer 3 minuten mooi bruin van kleur. Strooi er een beetje  peper over en besprenkel de gebakken  champignons met  citroensap. Verdeel de  champignons over de  sla. Sprenkel de dressing erover. Strooi tenslotte de gehakte  cashewnoten over de  champignons. Lekker met donkerbruin brood.

Per persoon ongeveer 150 g groenten