Salade Nicoise
Voorgerecht, Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Cholesterolbeperkt dieet
Ingrediënten
100 g gemengde babyleaf
2 tomaten
150 g gare afgekoelde sperziebonen
1 ui of rode ui
1/2 groene paprika
1 koude gekookte aardappel
100 g tonijn uit blik
6 gevulde olijven
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
peper
zout
Bereidingswijze
Was en droog de sla. Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in partjes. Pel en snipper de ui. Snij de ui in dunne ringen. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de aardappel in blokjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Rangschik alle ingredienten op de sla en sprenkel de dressing over de salade.
Per persoon ongeveer 150 g groenten