Salade Nicoise

Salade Nicoise

Voorgerecht, Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Cholesterolbeperkt dieet

Ingrediënten
100 g gemengde babyleaf 
2 tomaten 
150 g gare  afgekoelde sperziebonen 
1  ui of rode ui 
1/2 groene paprika 
1 koude gekookte aardappel 
100 g tonijn uit blik 
6 gevulde olijven 
2 eetlepels citroensap 
2 eetlepels olijfolie 
1 theelepel mosterd 
peper 
zout 

Bereidingswijze
Was en droog de  sla. Verdeel de  sla over 2 bordjes. Halveer de  tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snij de  tomaten in partjes. Pel en snipper de  ui. Snij de  ui in dunne ringen. Snij de  paprika in dunne reepjes. Snij de  aardappel in blokjes. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Roer in een kommetje een sausje van het  citroensap, (olijf)olie, mosterd,  peper en zout. Rangschik alle ingredienten op de  sla en sprenkel de dressing over de  salade.

Per persoon ongeveer 150 g groenten