Rucolasalade met oesterzwammen
Lunch, Voorgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet
Ingediënten
250 g oesterzwammen
2 eieren
2 eetlepels medium dry sherry
1/2 theelepel sambal oelek
4 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel Japanse sojasaus
2 bosuitjes
2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
ca. 150 g rucola
4 eetlepels olie of roerbakolie
Bereidingswijze
Veeg de oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf. Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel sherry, de sambal en 1/2 eetlepel sojasaus. Haal de oesterzwammen eerst door het ei en wentel ze dan door het sesamzaad. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Schep in een kom de helft van de bosui en koriander met de sla luchtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 diepe borden. Klop 1 eetlepels sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar en sprenkel de dressing over de salade. Leg de oesterzwammen erop en strooi de rest van de bosui en koriander. Per persoon ongeveer 125 gram groenten.