Rucolasalade met oesterzwammen

Rucolasalade met oesterzwammen

Lunch, Voorgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet

Ingediënten
250 g  oesterzwammen 
2 eieren 
2 eetlepels medium dry sherry  
1/2 theelepel sambal oelek 
4 eetlepels  sesamzaad 
1 eetlepel Japanse sojasaus 
2  bosuitjes 
2 eetlepels korianderblaadjes of  peterselie 
ca. 150 g  rucola 
4 eetlepels olie of roerbakolie  


Bereidingswijze
Veeg de  oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf. Klop in een diep bord de eieren los met 1 eetlepel sherry, de sambal en 1/2 eetlepel sojasaus. Haal de  oesterzwammen eerst door het ei en wentel ze dan door het  sesamzaad. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de  oesterzwammen op hoog vuur in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze voorzichtig met een spatel. Snij de  bosuitjes in dunne ringetjes. Schep in een kom de helft van de  bosui en  koriander met de  sla luchtig door elkaar. Verdeel de  salade over 4 diepe borden. Klop 1 eetlepels sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar en sprenkel de dressing over de  salade. Leg de  oesterzwammen erop en strooi de rest van de  bosui en  koriander.  Per persoon ongeveer 125 gram groenten.