Romige wortelsoep

Romige wortelsoep

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

INGREDIËNTEN
2 el zonnebloemolie 
1 cm verse gember, geraspt 
1 ui, gesnipperd 
1 kg winterpeen, in plakjes 
1 teen knoflook, fijngesneden 
700 g groentebouillon (van tablet) 
1 pakje kokosmelk (200 ml) 
1 sinaasappel, uitgeperst 

BEREIDEN
Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui 5 min. Roer af en toe. Voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.