Plaatpizza met spinazie en twee soorten kaas
Hoofdgerecht 4 personen
Bereidingstijd: 20 min, wachten 20 min
INGREDIËNTEN
6 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
1 rode paprika, in reepjes
1 pak pizzadeeg, met potje tomatensaus (600 g koelvers)
1 zak spinazie panklaar (300 g)
1 bol mozzarella (kaas), in plakken
50 g Grana Padano (kaas), geraspt
BEREIDEN
Verhit 2 eetlepels olie in een hoge pan. Bak de ui, 1 geperste teen knoflook en de helft van de paprika 4 minuten op middelhoog vuur. Schenk het potje tomatensaus erbij, laat 5 minuten zachtjes koken en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en voeg hieraan in gedeelten de spinazie toe. Pers de andere knoflookteen uit en bak deze mee. Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht eruit. Verhit de oven voor op 200 °C. Bestrijk de ovenplaat met 1 eetlepel olie. Leg het deeg erop en verdeel hier de tomatensaus over. Verdeel daarna eerst de spinazie en dan de rest van de paprika. Verdeel de mozzarella en bestrooi met de Grana Padano. Besprenkel met 2 eetlepels olie en bak de pizza in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Lekker met een groene salade.