Italiaanse salade met champignons
Bijgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Dieet: Lactose vrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet
Ingrediënten
3 eetlepels witte wijn
1 eetlepel water
1 - 2 laurierblaadjes
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
stukje citroenschil
225 g kleine witte champignons
50 g sperziebonen
70 g salami
200 gram babyleaf
Bereidingswijze
Doe de wijn met het water, de laurierblaadjes, peperkorrels en het stukje citroenschil in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het circa 10 minuten zachtjes koken en vervolgens iets afkoelen. Zeef de marinade boven een kom. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoon met een champignonborsteltje. Schep de champignons door de marinade en laat het (onder af en toe omscheppen) circa 1 uur afgedekt in de koelkast staan. Was de sperziebonen en snij er de puntjes van af. Kook de sperziebonen 8-10 minuten in ruim kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Rangschik de in de dunne plakjes gesneden salami en de sperzieboontjes met babyleaf op twee borden en leg er de gemarineerde champignons op. Vegetarische variatie: laat de salami weg en neem eventueel wat extra champignons.
Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.