Gesmoorde shiitakes met groenten

Gesmoorde shiitakes met groenten

Diner voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
ca. 100 g shii-takes 
50 g peultjes 
100 g waspeen 
1 dl rijstewijn 
klontje boter of margarine 
1 flinke eetlepel pistachenoten  
1 eetlepel grof gesneden basilicum 
1/4 eetlepel geraspte citroenschil 

Bereidingswijze
Maak de shii-takes schoon. Snij de stelen eraf. Snij de  worteltjes in plakjes. Blancheer de shii-takes en de rest van de groenten in een pan met kokend water enkele minuten. Laat de groenten daarna even in een vergiet uitlekken. Verhit de boter of margarine in pan of wok. Voeg de fijn gesneden  citroenschil en de groenten toe. Laat het geheel zachtjes  smoren (bakken). Voeg de rijstewijn toe en laat nog even  smoren, totdat de groenten glanzen. Doe er op het laatst de  basilicum bij. Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi de  pistachenootjes erover.

Tip: serveren met (pandang) rijst