Geitenkaassalade
Voorgerecht voor 4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
INGREDIËNTEN
3 el pijnboompitten (zakje 65 g)
4 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
1 tl Franse mosterd (potje 250 ml)
2 el vloeibare honing
250 g pitloze rode druiven
1 zak rucola slamelange (150 g)
1 rode ui, in heel dunne ringen
1 pakje geitenkaas (chevres doux 45+, plakjes, 200 g)
bakpapier
BEREIDEN
1. Zet de ovengrill aan. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop met een garde een vinaigrette van 3 el olie, de azijn, mosterd en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat ca. 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden. 2. Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk er wat honing over en bestrooi met pijnboompitten.