Gegrilde ui met rucola, roquefort, kaas en peer
Diner voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
2 zoete uien
75 g blauwader kaas
olie voor bestrijken
30 g rucola
2 bolletjes gember
1 peer
Bereidingswijze
Laat de grill heet worden (225°C). Pel de uien. Halveer ze en laat hierbij de steelaanzet heel. Kook de uien ca. 3 minuten. Verkruimel de kaas. Haal de rokken van de ui los en zet ze als schuitjes in een ovenvaste schaal. Bestrijk ze met wat olie. Vul de schuitjes met de kaas. Grill de gevulde schuitjes 6 minuten en laat ze daarna iets afkoelen. Verdeel intussen de rucola over de borden. Snij de gember in plakjes. Schil de peer en steek er met de meloenbolletjessteker balletjes uit en leg ze met de plakjes gember op de rucola. Zet er de gegrilde schuitjes ui op en serveer direct.