Exotische Wortelsoep

Exotische Wortelsoep

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gember van 5 cm
  • 750 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk (1blikje)
  • sap van 1 limoen
  • 2 stelen lente ui
  • 200 geitekaasbolletjes of fetaevt. bosje koriander

 

Bereidingswijze

Snij de wortel, ui en knoflook in stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg dan de wortel en gember
toe. Bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de bouillon erbij totdat de groenten net onder staan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is. Pureer de soep tot een glad mengel. Kokosmelk en limoensap er bij....niet meer koken.

Serveren met geitenkaasbolletjes of kleine fetabokjes en lente ui. en evt. een paar blaadjes koriander.